Victor Negara, Germania: Nu judeca pe nici un „Iuda“

Ochii imi cad pe o scurta predica a lui Richard Wurmbrand despre Iuda, cel care l-a vandut pe Iisus Hristos. Dau textul german, care m-a intepat la inima, atunci cand l-am citit : „Der Herr Jesus richtet niemanden. Lasst uns von ihm lernen, niemanden zu verurteiler, nicht einmal einen Judas“ (Domnul Isus nu a judecat pe nimeni. Sa lasam sa invatam de la el, pe nimeni sa nu judecam, niciodata un „IUDA“ – Evanghelia dupa Sf.Matei cap 7:1) HEI ! … AICI AM GRESIT! Am inceput sa judec si sa caut vinovati, mai ales dupa imbolnavirea si moartea lui Ioan Alexandru, iar mai apoi a mortii lui Segiu Cucietu – secretar de redactie la revista „TARA“ din Chisinau.

Mai bine sa-i consider „nefericiti“ pe multi dintre „IUDELE“ timpului nostru, care se „spanzura“ in nestiinta lor de necunoastere a lui Dumnezeu, prin masinile si banii adunati necinstit, lasand aceasta judecata in mana lui Dumnezeu, asa cum ni-o transmite Domnul Iisus Hristos la Evanghelia dupa Sf. Matei cap 25 41-43. Atunci la judecata de apoi, asa cum aminteste si pastorul Richard Wurmbrand in predica sa, Fiul lui Dumnezeu va da Verdictul : „Plecati de la mine, netrebnicilor, in focul cel vesnic, care este pregatit diavolului si ingerilor lui. Calic am fost flamand si nu mi-ati dat sa ma-nanc. Mi-a fost sete si nu mi-ati da sa beau. Am fost strain si nu m-ati primit. Am fost gol si nu m-ati imbracat. Am fost bolnav si in inchisoare si nu mi-ati vizitat“…

Mai bine sa fiu considerat de multi contemporani un „frustrat“ si un gunoi al acestei lumi, decat sa fiu „gunoi“ ordinar in ochii lui Iisus Hristos, Judecatorul cel Drept. A purta Chipul lui Hristos in inima si sufletul tau, adica a te numi crestin – ne trasmite pastorul Richard Wurmbrand – inseamna implicit a nu judeca. Desi ii stia slabiciunea lui Iuda si vanzarea pe care o va face, niciodata Mantuitorul Iisus Hristos nu l-a judecat. Ci Iisus Hristos trimete lui IUDA asistenta: imparte cu el cina, se roaga pentru el, asteapta cu mare rabdare. Dar niciodata nu-l „pedepseste“ pe Iuda (Iscarioteanul). Il rog pe Dumnezeu, pentru rugaciunile sfintilor si martirilor Sai si pentru rugaciunile Maicii Prea Curate, sa-mi ridicea acest ghimpe al diavolului, si sa-mi redea linistea sufleteasca in BUCURIA INVIERII SI A GANDULUI CURAT DE A FI CU IISUS HRISTOS SI SFINTII SAI.

De multe ori eram oreacum contrariat pe fratele Michael Wurmbrand, fiul pastorului Richard Wurmbrand, cand imi scria: „SA NE BUCURAM CA AVEM NUMELE SCRISE IN CARTEA VIETII!“. Cum asa !– imi ziceam: cand eu vedeam numai „haos“ si „egoism josnic“ in jurul meu. Ba chiar il criticam in sinea mea. II cer iertare si Fratiei Sale pe aceasta cale. Cu adevarat ! Sa avem aceasta Bucurie sincera si nealterata ca vom fi in „Imparatia lui Dumnezeu“ prin Mila si Dragostea lui Iisus Hristos si sa ne rugam pentru toti „IUDA“, sa avem multa rabdare cu ei, ca sa aibe si ei parte de aceasta „bucurie nespusa“ de a gusta din Dragostea si Iubirea lui Iisus Hristos. Este grea scoala Iisus Hristos in infrangerea proprie-ti „masuri“ in a vedea si judeca lumea. AMIN !

Germania

VICTOR NEGARA

Advertisements

%d bloggers like this: